Kékesi Sasok

Kékesi sasokA kékestetői szanatórium munkatársainak gyermekei voltak a Géczi István és Mészáros István tanár urak által 1967-ben alapított Kékesi Sas Sísport Klub első tagjai. A Kékesen lévő gyermekek az iskolai elfoglaltság után a szabadidejükben sportolni szerettek volna és télen a feltételek a síelésre voltak a legalkalmasabbak. Alakuláskor 50 tagot számlált a klub az elnök Mészáros István volt 1999-ig. Azóta ezt a posztot Rédecsi Gábor tölti be. Az alapító tagokból lettek az ország legjobb alpesi síelői, eleinte a hazai úttörői olimpiákon jeleskedtek a 60-as évek végén számos első helyezés begyűjtésével. A sport igazi közösséget formált a klub-tagokból.

 

  


Aztán ahogy cseperedtek..

sasok02 sasok03 sasok04 sasok07 sasok08

Aztán ahogy cseperedtek ezek a gyermekek, úgy jöttek már a kiemelkedő felnőtt eredmények is. A Kékesi Sasok nem kevesebb mint 22 alkalommal diadalmaskodtak a hazai síbajnokságban, a 70-es 80-as években. Legtöbb bajnoki címmel büszkélkedhet Kovács Zsolt (6), Varga György (5), Asztalos András (5), Asztalos Miklós (3) Perzel Katalin (1), Bácsi Rita (2). Továbbá számos második, harmadik díjat gyűjtött be Csortos Nándor, Mészáros István, Kovács János, André József, Gazdik Gyula.

A 80-as évek közepétől a feltörekvő generáció versenyzői Keresztes Koppány, Csiba György, Bognár Gábor, Rozinai Roland, Rozinai Róbert, Szabó Beatrix, Bognár Anita, Nagy Niki vették át a régiektől a síversenyzői sikereket.

A 90-es években a magyar síszövetség munkáját segítve társadalmi munkában számos versenyen bíráskodtak, segítették a verseny létrejöttét, ahogy ez napjainkra is jellemző.

sasok06 sasok05

Kékesi vendégház

vendeghazA hozzá kapcsolódó teli-nyári attrakciók (síelés, motorszán, mountainbike stb.) kiválóan alkalmasak a családi szórakozás mellett vállalati rendezvények, csapatépítõ programok, konferenciák, megbeszélések lebonyolítására is.